Blogg

Tänk på detta


skrivet den 14 dec av Admin, klockan:15:15
Härligt nu har vi rett ut flera viktiga saker. Det här med huruvida man ska spotta ut vinet eller om man ska svälja det, det här med att man kan bli berusad även om man spottar ut det, samt den stora påverkan på den totala vinupplevelsen som ett vin kombinerat med olika maträtter har. Utöver detta finns det ju så klart flera andra faktorer att ha i bakhuvudet medan man provar vin. Det är otroligt viktigt att man har rätt serveringstemperatur på vinet vid en vinprovning, dessutom måste man ta i beaktning saker som luftning och dekantering av det valda vinet. Vad är då dekantering kan man fråga sig? Jo, det är själva processen när man för över vinet från sin flaska till en karaff av valfri storlek. Anledningen till att man dekanterar vinet är att många viner reagerar när det kommer i kontakt med luft. Och samtidigt som äldre viner får en positiv utveckling av att dekanteras, så mår många unga viner också bra av detta. Det här med dekantering måste jag erkänna hade jag inte en susning om, men jag ska kika lite närmare på det, det måste jag definitivt göra.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt